Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Nationalpark Thy

Nationalpark Thy

30. september 2013 · by Jesper · Fototur, Natur
Nationalpark Thy

top

I denne week-end har der være afholdt fotofestival på Hotel Hanstholm. Det har jeg ikke tidligere været med til, men det er helt sikkert anbefalelsesværdigt. Tag med næste år! Årets tema var Rewilding og de 5 foredragsholdere spændte meget bredt så selvom det var mange timer, at sidde at lytte og kigge, gik det fint med at holde koncentrationen. Det er omfattende at komme ind på alt hvad der foregik så tag et kig på deres hjemmeside.

Lørdag morgen fra 07.00 til 10.00 var der fotokonkurrence – fotosprint – med temaet ”Det våde liv”. Den havde udspring i Klitmøller der ligger 2,5 – 3 timers kørsel fra min bopæl så jeg var pokkers tidligt oppe og kørte hjemmefra kl. 04.00. Jeg ankom i god tid og havde alle 3 timer til min rådighed men det er godt nok op ad bakke med naturfotografi når man absolut intet lokalkendskab har. Hér står man ved danmarks største nationalpark med helt unik natur, krondyr og traner og hvad ved jeg og jeg havde ingen anelse om hvor jeg skulle tage hen. Jeg fandt en sø på gps’en og plottede Nors Sø ind på kortet. Der var godt nok pænt og jeg sad længe og kiggede på landskabet, solopgangen og tågen og drak kaffe til lyden af brølende krondyr og skræppende gæs. Skønt.

Der var ingen våde dyr jeg kunne komme i nærheden af med mine objektiver, så jeg tog et traditionelt landskabsbillede og det var faktisk også godt nok til en 2. plads i konkurrencen ;-)

fotosprint

Søndag morgen/formiddag kørte jeg lidt rundt i området og fangede lidt landskab. Det var en dejlig tur og jeg glæder mig til at komme op på de kanter igen for det er noget ganske særligt.

nationalpark thy 1

nationalpark thy 2

agger

2 Responses to “Nationalpark Thy”

 1. Det lyder godt nok som en dejlig tur, du har haft. Hvilket også fremgår af billederne, og hvilket herligt lys du havde den morgen. Hvem kunne ikke bruge et Canon EF 800mm f 5.6 L IS USM med Billedstabilisering sådan et sted.
  Stort tillykke med 2. pladsen Jesper.

  Jeg tror vi tager derop, en dag eller to i uge 44, men jeg er ikke helt sikker endnu.
  Hvordan var hotellet forresten?

  • Mange tak Kim.

   Jo, det var en skøn tur. Området er helt fantastisk og jeg kan klart anbefale at tage derop.
   En mega monster tele ville være dejligt. De gæs jeg kom tættest på ville nemt kunne forveksles med en sensorplet med min 70-200 mm :-(

   Hotellet er sådan nogenlunde OK. Ikke noget særligt men det er jo heller ikke for at opholde sig der, at man tager derop. Jeg mener at huske at de har nogle vandretursophold på programmet. 3 x overnatning, morgenmad og aftensmad og 3 x madpakker. Det er da lidt smart med de madpakker.

   Hav en god tur.

Skriv et svar