Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Pinsemorgenfnuller

Pinsemorgenfnuller

19. maj 2013 · by Jesper · Fototur, Natur
Pinsemorgenfnuller

top

Var på en lille gåtur for, at samle appetit til morgenmaden. Fuglekvidder og insektsummen, morgendug og duft af fugtig jord, en enkelt hundelufter og en søvnig zombie på vej efter morgenbrød. Det er dejligt at være tidligt ude på en sommermorgen. Bare helst ikke før kl. 6.00 ;-)

padderokke

mælkebøtte

flue

8 Responses to “Pinsemorgenfnuller”

 1. Du har en sjælden forståelse for god makrofotografi Jesper.

  Jeg synes virkelig godt om de serier, du efterhånden har fået lavet, hvor uskarphed eller slørethed er en ligeså stor kreativ bestandel af dit fotografi, som den del af billedet der er fokus på. Det er en virkelig kunstnerisk tilgang, og langt mere interessant og involverende for mig, som beskuer, end blot et super close-up af noget tæt-på.

  God weekend.

  • Mange tak Kim. Jeg arbejder på det ;-)

   Det er især denne svenske kvinde der inspirerer: http://ulmestrand.wordpress.com
   Hun kan lave macro på en ikkemacro måde og det giver nogle super skønne abstrakte billeder, fuld af liv og oplevelse. Det er vanvittig svært at arbejde håndholdt med et skarphedsplan på omkring 1 millimeter men når man styrer det og finder de rette 10 kvadratcentimer så giver det nogle meget seværdige billeder. Jeg vil i hvert fald arbejde videre med det og håber resultatet en dag kommer på højde med Anna Ulmestrands.

   • Du godeste, hun er jo fabelagtig, tak for linket.
    Jeg fik en twitterfølger i går, hun er også meget dygtig udi makro: http://cnoresson.wordpress.com/
    Måske jeg burde begynde at bruge min makro optik, der er jo fantastisk inspiration her.

    • Ja, Noresson er også ret dygtig og hun er også på min blogliste.

     Den type fotografering vi begge normalt går og laver kræver ofte en del forberedelse. Tidligt op, pakke grej, madpakke, kaffe og ofte også en længere køretur. Det dejlige ved macrofotografering er, at man bare tager kameraet over skulderen og går sig en tur der hvor man nu er. Det kræver ikke de store arealer – bare lidt opfindsomhed og noget tøj der må blive beskidt da man som regel ender på knæ og albuer ;-)

     • Hah,
      Det kunne jeg godt bruge, til en afveksling…
      Bare lige at gå 100 meter op i skoven, og så være igang med at fotografere, mener jeg.
      Jeg har såmænd også tøj der må blive beskidt, men hvad med de kære skovgæster der ser en mand ligge i skovbunden og rode rundt ;)

      I den her weekend, stod jeg ude i en rapsmark og fotograferede med stativ og hele det ganske cirkus. Tror du så ikke at der stoppede en bil på vejen, en mand steg ud, og begyndte at spørge til om jeg “var blevet væk”. Han mente åbenbart, at jeg var forstyrret eller senil, siden jeg stod der.

      Det var selvfølgeligt sødt og venligt og omsorgsfuldt og alt…
      Men hvis jeg ligner en sådan, når jeg står i en rapsmark, hvad tror folk så når jeg ligger i en skovbund :)

      Jeg skal vist længere væk, end bare op i den lokale skovbund…
      Men jeg vil gerne!

      • Ha ha ha, ja der er selvfølgelig en vis risiko forbundet med det.
       Jeg har også oplevet at folk i bil stoppede op og bakkede for at se hvad der foregik, når jeg lå i rabatten eller en grøft, men jeg tror nu efterhånden de herude har vænnet sig til det. Ser man en røv stikke op fra skovbunden er det bare ham tossen nede fra nr. 46 :-)

 2. …og hey, hvad er der nu i vejen med at stå op for at fotografere kl. 03.00 :)
  En vindstille sommermorgen, med fugt i luften, dug i græsset og en natur der er ved at vågne.

  Sidste weekend, hvor jeg afsluttede mit sidste projekt, var sådan en for mig. Jeg kom først i seng kl. 23.00, og var således igang i 20 timer. Jeg tror, at når de morgenstunder ender på den måde som jeg forestillede mig (fotografisk) så giver oplevelsen et energiboost. Eller også er jeg måske bare stornyder af tiden op til solopgang :)

Skriv et svar