Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Storebæltsbroen

Storebæltsbroen

28. april 2013 · by Jesper · Fototur, Natur
Storebæltsbroen

top

Jeg var på den anden side af bæltet i week-enden og fik gjort mig lidt ophold på begge sider af broen. Et kort ophold på fynssiden om fredagen og et noget længere på sjællandssiden om lørdagen. Det er sjælden man får det gjort. På udturen er man gerne under tidspres og på hjemturen vil man egentlig bare gerne hjem.

Det er faktisk muligt at køre bil næsten helt ud under broerne på begge sider af bæltet. Sjællandssiden er nok den mest fotogene men jeg tror også man kan få noget godt ud af lavbroen på fynssiden hvis man giver sig lidt tid til at finde det rigtige sted. Det gjorde jeg ikke denne gang for det er den „billige” side hvor jeg jeg mulighed for at komme lidt oftere.

broen

Exif: 24mm, f/14, 25 sek. Lee 10 stops ND filter.
—-

Og så lige en til Kim.

_MG_1698-Edit

Exif: 35mm, f/14, 256 sek. Lee 10+3 stops ND filtre.

5 Responses to “Storebæltsbroen”

 1. Ja, jeg var altså nødt til, at sætte dit forside slide-show på pause, for at nyde det billede du har der.
  Det er wauw-agtigt flot. Jeg ærgrer mig over at det ikke kan klikkes op i størrelse, for det er da nu virkeligt et godt billede!

  …og sikke en aktivitet der pludselig er på den her blog. Bliv endelig ved med det :o)

  • Jamen så får du da lige en at klikke på ;-)

   Aktiviteten skyldes noget restferie. Det kommer ikke til at gentage sig, sådan lige med det samme.

 2. Hej Jesper,

  Den 26. november 2011 skrev du at du havde anskaffet dig et Formatt Hitech ND 10 filter, men her bruger du et Lee ND 10 filter – er der en grund til at du har skiftet fra det ene mærke til det andet?

  /Lars

  • Hej Lars. Tak for din kommentar.

   Der er flere grunde til at jeg er skiftet til Lee.
   Mit Hitech filter var kun 85mm hvilket er for smalt til vidvinkel. Man skal op på en brændvidde omkring 28 mm før der ikke kommer kraftig vignette. Desuden var min holder fra Cokin og den er virkelig ikke velegnet til en Bigstopper da der kommer falsk lys ind og man bliver nødt til at vikle gaffatape rundt om holderen og det besværliggør påsætningen, da den skal skydes ind over adapterringen. Sidst men ikke mindst, har Hitech større tendens til blåstik og jeg har et par enkelte gange oplevet at blåstikket var så kraftigt at det ikke kunne rettes.

   Mit Lee sæt er 100 mm hvilket gør at jeg kan gå ned på 17 mm i brændvidde. Holderen klikkes på adapteren hvilket gør den noget nemmere at arbejde med og det er også min oplevelse at Lee giver mindre blåstik. Selv når jeg bruger 10 og 3 stopsfilter samtidig har det endnu ikke givet anledning til problemer.

   Jeg synes at have læst at Hitech har lavet en ny version af Bigstopperen og er den bare lidt bedre end den gamle så vil jeg ikke have betænkligheder ved at købe den. Man skal bare ikke bruge en Cokinholder.

   Og appropos holdere, så skal man også lige huske at Lee og Hitech ikke bruger samme glastykkelse så man kan ikke bruge de samme holdere.

   Håber du kan bruge svaret – ellers bare spørg igen ;-)

 3. Tak for dit svar Jesper.
  Så skal mit dankort og jeg blot blive enige om, at jeg ikke kan leve uden og at de ca 2.000 kr fylder for meget på kontoen :-)

  God weekend

  /Lars

Skriv et svar