Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Nu med plan

Nu med plan

26. februar 2012 · by Jesper · Fototur, Natur
Nu med plan

Normalt når jeg er ude på fototur i naturen så har jeg ikke nogen fast plan for hvad og hvordan jeg vil fotografere. Jeg har ikke noget indre billede at gå efter og ud over at bestemme lokationen, så er resten ret tilfældigt og styret af omstændighederne. Naturen arter sig sig alligevel aldrig som man havde tænkt sig og så kan man lige så godt vænne sig til, at improvisere fra gang til gang.

Jeg har dog gået med en idé til et færdigt billede i et stykke tid og i går skulle så være dagen hvor det skulle laves. Det kunne pga. af det voldsomme blæsevejr så ikke lade sig gøre. Jeg fandt dog ud af, at det sted jeg havde udtænkt mig ikke kunne bruges. For at lave billedet skal jeg bruge lavt vand, men ikke så lavt at der stikker sten og planter op, der skal være læ og der skal helst være fri horisont i hele billedfladen. Desuden skal der helst være lidt krusninger i vandoverfladen og nogle skyer der ikke står alt for stille.

Her til morgen tog jeg ud til et sted hvor de fleste af disse kriterier var opfyldt. Selvom jeg har et rimeligt klart billede af hvordan det færdige resultet skal se ud, så var der alligevel en del ting at tage stilling til. Hvor og hvor stort skal motivet være i billedfladen, hvor skal horisonten ligge og den slags. Ting der måske nok er til at forestille sig på forhånd, men måske faktisk ikke kan lade sig gøre i praksis.

Jeg havde en tre kvarters tid inden solen stod for lige på til at lave billedet. Det var ikke helt nok så jeg vil betragte det som en øvelsestur og disse to billeder som foreløbige skitser. Så må vi jo se om det nogensinde bliver færdigt.

—-

4 Responses to “Nu med plan”

 1. Jeg syntes nu det ser rigtig godt ud, selvom det kun er øvelses billeder. Står bordet på isen eller hvad gør du der?

  • Tak Allan, men jeg håber nu på det færdige billede bliver bedre.
   Der er ikke is på vandet, så det står bare på sandbunden. Det er derfor der helst skal være lavt vand og en bund uden sten og planter der stikker op. Jeg vil gerne have lidt krusninger i vandoverfladen for så bliver den ved langtidseksponering helt jævn og ren og ikke som nu hvor man kan ane strukturerne på bunden.

 2. Tillykke med visionen.
  Jeg synes det er fedt at skabe en, for derefter at gennemføre den.
  Herlig combo af lavt vand, med krusninger i overfladen (til bigstopperen) og en fri horisont.
  Motivet du har i tankerne, bliver første klasses.

  • Ja, jeg er klar over at det meget er din måde at arbejde på og jeg er også tit imponeret over den struktur du har i din fotografering. Det ligger bare ikke så meget til mit temperament men jeg tror jeg bliver nødt til at træne det lidt.

   Min plan var egentlig at kameraet skulle være i plan med bordpladen, men så går horisonten lige midt i V’et under bordpladen og det var jeg ikke så vild med. Næste forsøg bliver når det er tåget eller diset så det bliver uden eller med meget svag horisont.

Skriv et svar