Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Rusepæle

Rusepæle

29. december 2011 · by Jesper · Fototur, Natur
Rusepæle

Jeg har været på udkig efter sådan nogle rusepæle i et stykke tid. Jeg fandt nogle nede omkring Moesgaard Strand, men de var ikke helt som jeg ønskede mig. For langt væk til min 17-40 mm men for tæt på til min 85 mm. Desuden er de vist ikke til ruser for de står nærmest i cirkelform og over et ret stort areal.

Jeg tog et billede alligevel. Skarverne kiggede på men sad desværre ikke helt stille.

—-

2 Responses to “Rusepæle”

  1. Du får bestemt noget seværdigt ud af det filter, og dine anstrengelser :-)

    Der er tale om bundgarnspæle. Der er jo også en slags ruse, men oftest står de på kysterne beregnet til at fange sild, makrel, hornfisk, ål mv.
    Det cirkelformede du omtaler, er det man i “gamle dage” omtalte som et “narreværk”. Når først fiskene var narret ind i cirklerne i i selve hovedet – kunne de ikke finde ud igen. Formentlig står der også en række pæle ind mod kysten.
    Godt nytår :-)

Skriv et svar