Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Hitech Pro Stop

Hitech Pro Stop

26. november 2011 · by Jesper · Fototur, Grej
Hitech Pro Stop

Jeg modtog et Formatt Hitech Pro Stop 10 filter med posten i går. Sådan en sort fætter der blokerer cirka 10 stops lys. Det er altså meget. En normaleksponering på 1/15 sek. skal med filter eksponere i ca. 1 minut. 1 sekund bliver til 16 minutter! Vil man ikke have buler på vandet så kan dette filter gøre det fuldstændig flat, og det er netop hvad jeg har tænkt mig at bruge det til.

Jeg er blevet ret vild med fotos som disse af Nathan Wirth og en del af hemmeligheden bag dem er jo nok ND filtre i forskellige styrker. (Har du ikke en G+ konto, så se at få dig en. Der er virkelig mange gode fotografer derinde). Hitech filtrene fås i styrker fra 6 til 10 stop og jeg bliver vist nødt til at have nogle stykker. Da jeg ikke har så gode erfaringer med Cokin filtre nøjedes jeg dog med, lige til en start, kun at købe et enkelt for at tjekke kvaliteten. De Cokin ND filtre jeg har giver alle et trælst rødt farvestik og stacker man dem, kan de blive så røde at det ikke er muligt at rette efterfølgende. I øvrigt er de også gået konkurs så de er ikke længere så nemme at finde. LEE filtre er sindsygt dyre og med leveringstider fra en anden tidsalder og efter lidt søgning på nettet fandt jeg frem til et billigere alternativ i disse Hitech filtre. Ja okay, selv om de er billigere end LEE så er de nu ikke billige. 48 £ er også en slat penge.

Selvom det blæser en pelikan derude så ligger kysten i nærheden så meget i læ, at der desværre ikke rigtig var nogle bølger i dag. Til gengæld var det usædvanlig højvandet og sten, pæle, ja selv hele badebroer stod under vand så det var ikke rigtig til at finde egnede motiver. Jeg forsøgte mig på Egmont Højskolens badebro igen og den ser sådan ud kl. 10.30 på f/8, ISO 100 og en lukkertid på 61 sek.

—-

7 Responses to “Hitech Pro Stop”

 1. Hmm Mangler der ikke et link til et sted hvor man kan købe sådan et stykke sort glas???

  Dejligt billede

 2. Når du siger 48GBP går jeg ud fra du har 85mm udgaven? Hvilken holder bruger du? Jeg har allerede Lee filterholderen og overvejer også dette filter.

  • Hej Kristian.
   Ja, det er rigtigt nok 85 mm udgaven jeg købte. Den passer i min Cokin P holder.
   Dog er 85 mm for smalt til vidvinkel, men deres 100 mm skulle passe i en LEE holder.

 3. Du får da skrabet noget grej til dig.. :) hvornår ser vi dig i CP regi igen?! :D Du er savnet.. :)

  • Hey Christian. Savner du nogen til at aktivere alarmer ;-)

   Jeg satser da på at komme næste gang og har faktisk prøvet at grave en ejer frem på Fun Park Fyn ( http://www.flickr.com/photos/dh87/sets/72157623762004116/detail/ ) Jeg tror det kunne være et kanon sted for et CP arrangement, men det vil jo nok være sikrest at have fået lov først. Det er desværre ikke lykkedes mig at finde en ejer.

   Grej? Piv, jeg har ikke råd til noget. Blot et lille stykke glas på 85 x 85 mm :-(

 4. Årgh… nu hvor du så lige minder om det… nej… du er egentlig ikke savnet.. :P

  Lyder godt…

  Og lyder da super cool du undersøger lokation for mig.. giv lyd når du har fundet ud af noget..:D

  Lidt grej er mere end intet grej…

Skriv et svar