Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Sikken pause

Sikken pause

9. august 2011 · by Jesper · Diverse
Sikken pause

Davs. Long time no see! Der er gået et stykke tid – ja faktisk næsten 2 måneder siden sidst. Det var ikke meningen og jeg håber ikke det sker igen. Jeg har savnet min blog, men jeg har stort set ikke taget nogle billeder. Jeg har sådan set præsteret ikke at tage ét eneste billede i mine 3 ugers sommerferie!!! Op til ferien havde jeg alt for travlt på arbejdet til, at jeg havde overskud til fotografering og i ferien – ja der skete der alt muligt andet.

Men, men, men – jeg har dog taget indtil flere hundrede billeder med min iPhone. En nyanskaffelse jeg er rigtig meget glad for. Der er nærmest tale om en symbiose ;-)

Jeg har prøvet lidt forskellige fotoapps og fundet stor fornøjelse i nogle af de Apps, der simulerer retrokameraer. Der er ligesom to slags. Dem hvor man ligger effekterne på billedet efter optagelsen, som f.eks. Instagram og dem hvor man vælger effekterne inden man skyder billedet, som f.eks LemeLeme og Hipstamatic.

At lægge effekter på billedet efter optagelsen finder jeg ganske uinteressant, men jeg må indrømme, at jeg er blevet meget fascineret af især Hipstamatic. Det foregår således, at man på sit kamerahus kan isætte forskellige film og påsætte forskellige objektiver, med hver deres særprægede egenskaber. Jeg har lige pt. 11 slags film og 12 objektiver så kombinationsmulighederne er nærmest uoverskueligt mange. Desuden er der også rigtig mange forskellige flash, at vælge i mellem. Man kan stille billedstørrelsen i 3 trin, lav, normal og høj. Den højeste er 1936 x 1936 px så der er basis for nogle rimelige forstørrelser hvis man ønsker at få dem ud på papir.

Man kan ganske nemt og ubesværet dele billederne direkte ud på diverse sociale netværk, men desværre ikke til sin Dropbox – det kunne ellers være fedt.

Her er et ganske lille udsnit af de billeder jeg har taget i løbet af de sidste 2 måneder. Min bror synes de er piv-ringe, men hvad ved han om fotokunst? ;-)

 

5 Responses to “Sikken pause”

 1. Jeg synes at de er totalt fede og kreative. jeg gør det selv, men modsat dig, kan jeg godt lide at lægge effekterne på bagefter – i ro og mag. Jeg lavede også ca. 100 stk. i sommerferien, det er så nemt, og det føles på en måde mere afslappende og legende end når det “rigtige” kamera kommer ud af tasken :)

  • Tak Kim.

   Ja, uanset hvordan man bruger det, er det et lille stykke legende og kreativt værktøj der jo altid lige er ved hånden.
   Jeg kan nu bedst lide idéen i Hipstamatic hvor valg af film og objektiv afgør resultatet. Det gør det ligesom lidt mere “ægte”.

   • Det må jeg give dig ret i.
    For mig er problemet blot, at android telefoner endnu ikke har en applikation som din hipsta…
    P…

 2. Dejligt at se lidt billeder fra dig igen. Tiden går mange gange stærkt især med mange andre ting, har haft det på nøjagtig samme måde. Vejret har heller ikke haft den største indvirkning på at komme lidt ud.
  Ganske spændende med de mobile muligheder vi har idag. Så helt fortabt har du vist ikke været :0)
  Lake og geer syntes at falde lige i min smag…

  • Jo tak, Fif – og dejligt at høre fra dig igen.
   Jeg tror nu bare jeg skal lære at acceptere, at sommermånederne er den fotografisk mindst produktive periode og så ellers glæde sig over alle de andre ting man så får lavet. Og så selvfølgelig udnytte at man altid har sine 5 Mpix i lommen ;-)

Skriv et svar