Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Landskabsfotografering

Landskabsfotografering

28. august 2011 · by Jesper · Fototur, Natur
Landskabsfotografering

Siden jeg her sidste lørdag var ude med Kim, der jo er dedikeret landskabsfotograf, har jeg gået og tænkt lidt over, at jeg egentlig burde få lidt mere styr på hvordan det lokale landskab former sig i forhold til lyset. Hvilke steder fungerer bedst om morgenen og hvilke om aftenen? Er der måske ligefrem nogle steder der er bedst når solen står højest? Landskabsfotografering er en genre med flere mod- end medspillere og jo bedre man kender landskab og lysforhold jo bedre kan man planlægge fototuren hjemmefra. Ofte er lyset kun helt perfekt en halv eller hel time om dagen og så er det ganske trælst at finde ud af, at en højderyg flere kilometer væk, ligger hele området i skygge og man faktisk skulle have været der for 1 time siden.

Her til morgen stod jeg så op kl. 06.00 og prøvede at følge det gode lys fra Sondrup Bakker og til Trustrup Høje.

—-

 

6 Responses to “Landskabsfotografering”

 1. For seven da, Jesper…
  Du har godt nok fat i den lange ende her.
  Virkeligt smukt, og det eneste dårlige jeg kan sige om disse landskabsbilleder, er, at det ikke var mig der lavede dem!

 2. Smukke mættede farver og lækker dybte. Joo, du ka sqi endnu. :0)

  • Jo jo, cirkushest og savsmuld, du ved.

   Jeg synes billede 2 i alt dets enkelthed var hele turen værd og af en sådan slags der giver masser af energi til flere ture i felten. Det er dejligt.

 3. Vildt flotte billder. Jeg er opvokset i Sondrup i “Bondehuset” på Svinballevej 45, og har cyklet på vejene omkring Sondrup masser af gange og hade väret ved Sondrup strand mange gange også. Rigtig sjovt med et tilbageblik da mine foräldre flyttede derfra år 2000 og jeg selv nu er bosatt i udlandet.

  • Mange tak for kommentaren Pernille.
   Jeg tror det må være et stort plus at vokse op i så smukke omgivelser. Jeg har boet her i 6 år og jeg glæder mig dagligt over landskabet. Det giver ro i sindet.

Skriv et svar