Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Stockfotos

Stockfotos

12. marts 2011 · by Jesper · Studiefoto
Stockfotos

Jeg går og overvejer om jeg ikke skulle blive rig. Hos Colourbox kan man få halvanden krone pr. solgt fotografi. Det kan jo godt løbe op i en anseelig sum, i løbet af et par hundrede år, hvis man er flittig og gør sig umage.

Der er bare lige det med umagen. Jeg er ikke verdens mest tålmodige sjæl og jeg er ikke rigtig sikker på om jeg kan svinge mig op til, at fotografere og redigere i timevis på et enkelt billede for, at sælge det for halvanden krone.

Jeg har valgt at forsøge med Colourbox for de sælger mange billeder til gratisaviserne og jeg vil da nyde at se ét af mine billeder når jeg sidder i middagspausen og læser 24 Timer. Man skal aflevere 5 billeder for at blive godkendt og jeg har her til formiddag lavet 3 stk. som jeg vil bruge.

Spørgsmålet er bare om det er godt nok? Kritiske tilbagemeldinger vil blive højt værdsat.

—-

8 Responses to “Stockfotos”

 1. Hej Jesper,
  jeg tror at der er et marked for de billeder du har oppe her – og alle lignende. Det er heldigvis ikke kun fotos af modeller i business tøj iført attachetaske der sælger. Også hverdagsting som dine fotos. Selvom jeg må indrømme at jeg ikke helt ved hvad den nederste dimsen er for en. Kaffemaskine?

  Nå, men her er en link til en tysk stockfotograf som lever af det, måske du kan hente tips til dit projekt.

  Held og lykke herfra – og pøj-pøj.

  mvh. kim

  • Tak, Kim.
   Jeg forstår desværre ikke tysk så jeg må nøjes med at kigge billeder ;-)

   Den nederste dims er en kaffekolbe. En ret spændende konstruktion hvor rent vand fra den nederste kolbe presses op i den øverste ved opvarmning. I den øverste ligger man groftmalet kaffe. Når spritbrænderen slukkes løber vandet tilbage igen og kaffen er klar.
   Desværre kan jeg vist ikke bruge billedet. Der er reflektioner af stativben, vinduer, fødder og vist nok en kat i den nederste kolbe :-(

   Jeg har ikke mulighed for, at tage de der business billeder der nok er de bedst sælgende, men de små hverdagsting har jeg fint plads til og det kan der vel også være salg i. F.eks. kan jeg ikke finde nogle billeder af NemID på Colourbox og det må da ellers siges at være et rimeligt debatteret emne.

   • Æv, det var godt nok en skam – at du ikke forstår tysk.

    Lige nu er der en rigtig god artikkel på forsiden, som handler om hvorfor en kollega får afvist de fleste af hans billeder. Han gennemgår billederne et for et – og har input som jeg slet ikke ville overveje. Men de er afgørende for, om man får success.
    Har du prøvet at lægge hjemmesidens URL in i google oversæt. Så får du en, nåja…
    “googleoversættelse” :)

    mvh. kim

    • Hæ ja, den bliver noget gebroggen den oversættelse, men man fanger da essensen af det.
     Der var nu ikke rigtig noget der kom bag på mig. Generelt for alle disse stocksider er, at det skal være teknisk perfekt og så kommer indholdet i anden række.

     Nu prøvede jeg lige for sjov at uploade skoene på fotolia.com og guess what?
     De er lige blevet godkendt :-)

 2. Du mangler lige at vise dit fine setup.. :)

Skriv et svar