Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Speedliter’s Handbook

Speedliter’s Handbook

14. februar 2011 · by Jesper · Anmeldelser, Bøger
Speedliter’s Handbook

Så er det blevet tid til en lille anmeldelse. Jeg har læst en bog. Sådan en rigtig gammeldags bog af papir og tryksværte.

Den hedder Speedliter’s Handbook og er skrevet af Syl Arena. Canon mand og storformidler af tips og tricks gennem workshops, bøger og hans 2 blogge Speedliting and PixSylated.

Som Canonbruger tager Syl Arena selvfølgelig udgangspunkt i Canons SpeedLite produkter og han gennemgår minutiøst hvordan de fungerer og sættes op til brug via kabel, trådløst, manuelt eller E-TTL eller en kombination af samme. Meget sagligt og uden lovprisninger eller klynk. Det er den dyre del af bogen. Den del der får dig til at ønske du havde mindst én håndfuld 580 EXII’ere.

Det meste af bogen er nu ganske platformsuafhængigt og drejer sig om, hvordan man efterlever en af hans grundregler: To create interesting light, you have to create interesting shadows. Det er så den del af bogen hvor du kan spare dig en masse tid og en frygtelig masse penge.

Bogen er en komplet manual over, hvordan du kommer i gang med at bruge flash off-camera. Han kommer ind på lysets egenskaber – hvordan det  aftager, farvetemperatur, direkte og indirekte, hårdt og blødt, lærer dig hvordan du justerer forholdet mellem det naturlige lys og flashlyset osv. Der er en gennemgang af de klassiske lyssætninger, Rembrandt, Butterfly m.fl. og i det hele taget hvordan du placerer din(e) flash i  alle mulige situationer. Alt sammen illustreret med billeder og let forståelig tekst.Så kommer den del hvor der er penge at spare. Hvis der er noget der har voldt mig problemer, så er det alle de dimser og dutter og dutters dimser man skal have kendskab til, for at kunne lave de rigtige indkøb. Der er simpelthen en gennemgang af nærmest alt tænkeligt udstyr lige fra spigots og clamps over grids og snoots til paraplyer og softboxe mm. Hvad er forskellen på Honl 1/4″  og 1/8″ grid, er der andre fabrikater der er bedre, hvad er gobos og hvordan bruges de, hvilke gels skal man have og hvornår skal man bruge dem, hvad er egenskaberne for en paraply, hvordan ser det ud når man bruger gennemlysning, reflekterende, sølv, guld eller zebra? Og hvad med softboxe? Skal det være Apollo, Ezybox eller FourSquare? Hvornår er den ene at foretrække frem for den anden eller skal man måske bruge en Beautydisc i stedet?


Der er en fantastisk masse brugbar information og jeg kan slet ikke overkomme, at komme ind på det hele uden at dette indlæg også bliver en bog, så jeg vil afslutte med at sige: Hvis du er i stadiet fra begynder til øvet, så kan du slet ikke undvære denne bog. Jeg gav lige lidt over 200,- incl. fragt hos Amazon UK og det er de bedste penge jeg har brugt længe.

—-

5 Responses to “Speedliter’s Handbook”

 1. Det er også en bog, som jeg har puttet i min Wish List på Amazon, og udfra din beskrivelse får jeg blot mere lys til at købe den. Jeg har dog et par andre bøger, som også tager fat i lyslægning, men dog med studie lamper :)

 2. Flot anmeldelse Jesper.
  Jeg får helt lyst til at eje den også – men det er mest fordi jeg kan genkende den begejstring du giver udtryk for.
  Jeg har “lovet” mig selv – sådan helt privat, at jeg ikke vil starte på flash igen. Men din begejstring smitter altså :)

  Så, hurtigt væk herfra før jeg er helt solgt…

  mvh. kim

  • He-he, man har jo et standpunkt lige så lang tid som det tager at finde et andet ;-)
   Men jeg kan garantere dig, at hvis man hverken vil eje eller have flash, så er det en meget lang og meget kedelig bog. :D

Skriv et svar