Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 DIY Modifyers

DIY Modifyers

2. februar 2011 · by Jesper · Diverse, Grej
DIY Modifyers

Jeg har ofte været fristet til, at købe diffusere, snoots og grids til mine flash, men hver gang jeg ser prisen på den slags tilbehør, mister jeg lysten til at lægge en ordre. De er urimeligt dyre. En Omni-bounce koster f.eks kr. 295,- hvilket jo er fuldstændig vanvittigt for sådan en lille plasticdims. Eller hvad med kr. 475,- for et snoot sæt. Det er jo forrykt!

En snoot laver spotlys, dvs. samler lyset i et forholdsvis lille og  afgrænset område og næsten uden spildlys. Jeg lavede én for længe siden af avispapir og sort gaffatape, hvilket har fungeret ganske udmærket, men jeg kunne godt tænke mig, at den gav lige en anelse blødere lys. Derfor har jeg forsøgt mig med noget PVC banner og det var vist, hvis jeg selv skal sige det og det skal jeg jo, en rigtig god idé.

På billedet nedenunder, som nok er lidt for småt til at vise det ordentligt, kan man se 3 forskellige lyskegler. Billede 1 er med en 25 cm lang gaffatape snoot. Billede 2 og 3 er med PVC banner snoot på henholdvis 25 og 13 cm. Jeg synes klart bedst om de to sidste. Lyset er langt blødere men stadig ganske afgrænset.

Ja, jeg skulle jo også lige prøve dem i funktion og denne lampe var hvad jeg lige kunne finde på. Den korte lodret ned på lampen og den lange ligepå fra siden. Helt uden at ramme baggrunden. Okay – jeg har snydt lidt. Der kom nogle ret kraftige reflekser i glasset så jeg tog et billede uden flash og lavede en lille sammenkopiering.

—-

4 Responses to “DIY Modifyers”

 1. Wauw det funger jo rigtig rigtig godt – fedt billede. :)

  Hvor har du fået fat i et PVC banner fra??

  • Mange tak, Catarina.

   Ja, hvor finder man egentlig sådan noget materiale? Vi brugte det engang på mit arbejde og jeg var heldig at finde lidt rester. Så jeg ved faktisk kun hvor man kan købe det i ruller á 1,8 x 20 meter ;-)

   Der må være mange andre materialer der er velegnede. Det skal bare være hvidt, ikke helt lystæt og med en stivhed så det ikke klasker sammen. IKEA måske? Men jeg kan da lige prøve at kigge efter i hjørnerne og se om der skulle ligge noget mere.

 2. Hej Jesper,
  Resultatet som præsenteret her, er 100 % i orden, sådan som jeg oplever det herfra.
  Ingen kan jo se hvorledes og med hvilke værktøjer det er frembragt, hvis du ikke fortæller det til nogen.

  …og når alt kommer til alt – så er det jo alene resultatet der tæller :)

Skriv et svar