Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Lavt eller højt

Lavt eller højt

22. januar 2011 · by Jesper · Diverse, Studiefoto
Lavt eller højt

Jeg leger lidt med lyset for tiden. Det må man nemlig gerne som fotograf. Man hører ofte flashguruerne sige, at det er ikke hvor lidt, eller hvor meget lys du har der betyder noget, det er hvor du sætter det.

Her til morgen bad Marianne mig om, at fotografere en jakke hun har nørklet med og jeg tænkte, at jeg ville prøve at arbejde med højden af lyset. Billede 1 er med lavt lys ind fra hver i en vinkel på ca. 20 grader og billede 2 med det samme lys men hævet til omkring 60 grader. Det giver to meget forskellige udtryk.

—-

6 Responses to “Lavt eller højt”

 1. Hmm…
  De “skudhuller” var her ikke i går den 23.jan :)

 2. Jeg synes det lave lys giver et mere interessant billed.. virker mere interessant..!!

  • Hej Christian.

   Ja, jeg kan også bedst lide 1’eren, men det kommer jo an på, hvilket udtryk man ønsker.
   Skulle det bruges til Jack & Jones ville jeg vælge nr. 1 men til Vero Moda ville jeg vælge nr. 2.

   Men summa sumarum så synes jeg bare det var et rigtig godt eksempel på, hvor meget det betyder hvor du placerer lyset.

 3. Godt eksempel. Det er meget interessant når man arbejder med bløde lyskilder som f.eks. en paraply eller en soft box, at man stadig kan skabe et meget mere kontrastfuldt lys ved at belyse fra siden. 45-graders regelen er f.eks. et godt udgangspunkt ved portrætter, men hvis man gerne vil give bare en anelse mere kontrast til sit billede, kan man prøve at flytte sin lyskilde bare 5-10 grader længere ud til siden. Det giver en enorm forskel.

  • Tak, Mads-Peter.
   Portrætfotografering har jeg desværre ikke den store erfaring med, men jeg regner med at det kommer. Imidlertid tror jeg, at al øvelse med lyssætning umiddelbart kan overføres fra det ene til et andet. F.eks. kommer det jo ikke bag på en landskabsfotograf, at lavt lys fremhæver konturer i landskabet og højt lys gør det modsatte.

Skriv et svar