Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Kantlys

Kantlys

13. januar 2011 · by Jesper · Modelfoto, Studiefoto
Kantlys

Jeg har ikke den store tradition for nytårsforsætter, men i år har jeg dog en ting som jeg vil forsøge, at blive fortrolig med i løbet af året. Jeg ved egentlig ikke engang hvad processen hedder, men mon ikke man kalder det kantlys.

Jeg synes det ser helt vildt fedt ud, når man kan tegne en form op med lys. Det kan man gøre med mange ting, men kroppen er jo nærmest en utømmelig kilde af former og figurer, og nok det mest interessante objekt til denne type fotografering. Jeg har kun prøvet det et par gange og det er mit indtryk, at lyset skal styres hårfint, og det kan næsten ikke undgås, at den erfaring man tildrager sig, kan bruges i alle mulige andre sammenhænge.

Jeg har søgt lidt på nettet for at finde én eller anden form for opskrift, men det er ikke lykkedes mig, så det er med at prøve sig frem. Jeg skal lige hilse og sige, at når man både er model, fotograf og assistent, så giver det faktisk god motion.

Dette billede er lavet med 2 Speedlights monteret med et par hjemmelavede snoots. Én til venstre der skyder lidt skråt bagfra, rettet mod brystet og med snooten en anelse åben og én i højre side, der skyder direkte ind i ryggen.

—-

6 Responses to “Kantlys”

 1. Super fedt billede. 2tumbs up. :)

 2. Hej Jesper.

  Julen har vist været mere gavmild for dig, end for mig.. :D

  Lækker stemning i fotoet og lækkert lys! Jeg kan godt lyde at ryg-flashen giver mere lys “bare” linien. Det løfter.

  Venligst, Jesper

  • Hej Jesper og mange tak for din vurdering.
   Den form for lyssætning har jo den klare fordel, at man både kan skjule og fremhæve.
   Jeg synes der er et par eller ti af frikadellerne, der ikke er faldet helt på plads endnu :-)

 3. Lol,

  Helt i orden teknik Jesper.
  Jeg har stor respekt for dit resultat. Da jeg arbejdede med studioflash, var der heldigvis et meget kraftigt styrelys, som jo gjorde den slags noget nemmere. Okay, dengang var det film – så det var dyrt at fejle med sine 4×5″ slides og negativer, og idag kan man jo “gratis” lave alle de prøveskud der behøves, før man sætter den i “kassen”…

  Tillykke med dit resultat, det er fedt, ja altså på den gode måde, ikke som i frikadelle hvis du forstår :)

  Glæder mig til at se mere af den slags, herfra – måske med spejling….

  • He he, jo tak, jeg tror jeg forstår hvad du mener ;-)

   Joo – et par studieflash eller tre ville være dejligt. Pilotlys må gøre mange ting meget nemmere, men lige i dette tilfælde hvor jeg laver det hele selv, vil det jo ikke rigtig gøre nogen forskel.

   Spejling siger du – hmm, ikke nogen ringe idé – den må jeg lige tænke lidt over …

Skriv et svar