Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Åkær

Åkær

30. december 2010 · by Jesper · Fototur, Natur
Åkær

Jeg var på jagt efter røde morgensolstråler der gennembryder skovbrynet og rammer frosttågen på bakkekammen. Det var der dagen før, men da havde jeg ikke kameraet med. Det var helt utroligt smukt.

Jeg ankom lidt før solopgang og det så rigtig lovende ud. Det var koldt, klart og svagt rødt i horisonten. YES!

Så kom tågen. Tæt og grå. Jeg har piftet lidt farver i den.

Det var lidt som at handle i Fakta. Man går ind efter det man skal bruge, men kommer ud med det man kan få.

—-

5 Responses to “Åkær”

 1. Kender det kun alt for godt Jesper.

  Jeg synes ikke at jeg har været forkælet heller, med hensyn til at have det rigtige vejr, når der var lejlighed til at gå på jagt efter et godt motiv. Nu hvor det er så koldt, som det er, har jeg ikke mit kamera med i bilen når jeg kører på job, og da oplever jeg ofte, at have de flotteste scenarier – uden mulighed for at arbejde med dem, og det er frustrerende, når man heller ikke i fritiden kan få billeder i kassen…

  Vi håber at næste uge bliver bedre :)

  Du ønskes et rigtigt godt nytår herfra – og jeg glæder mig til at se dine billeder i det nye år.
  Måske vi kunne afholde fælles “jagt” ind imellem.

  PS: Dit vidvinkelskud af træerne, som skal ses i stort format – er virkeligt vellykket i mine øjne!

  mvh. kim

  • Mange tak, Kim – og godt nytår til dig også.

   Ja – den er lusket den natur, men det er vel også charmen ved naturfotografiet. Man kan ikke planlægge alle detaljer og er nødt til at improvisere og få det bedste ud af de muligheder der byder sig.

   Jeg er helt klar på nogle fælles fototure – så kan jeg måske også lære området syd for fjorden lidt at kende.

 2. Det ser da ikke helt skidt ud det der Jesper, men hvor er refleksionerne???

  Du har en helt særlig måde at lave din efterbehandling, og jeg er helt vild med den, det gør dine billeder meget hmmm “ægte” og “intime”, de er enkle men super, super lækre..

  Jeg er dog ikke helt vild med billedet i midten, der er nogle dejlige bløde kurver, men af en eller anden grund virker det ikke helt for mig. Tror jeg mangler et blikfang. Mine øjne flakser lidt rundt og kan ikke finde ud af hvad du forsøger at fortælle mig..

  Jesper jeg håber du tager det som konstruktiv kritik, det er kun ment sådan ;-)

  • Uh – du gør mig jo helt forlegen med den ros, og jeg må jo indrømme, at jeg synes det er supercool når “rigtige” fotografer og kunstnere synes om mit arbejde. Tusind tak.

   Billedet i midten – ja, det er et underligt et. Jeg har faktisk byttet det ud 2 gange så det er nu i version 3. Der er ét eller andet der får mig til, at arbejde videre med det men også noget der gør, at jeg ikke er tilfreds. Måske er det ganske simpelt ikke enkelt nok. Jeg var fascineret af, at en ganske lille bæk kunne lave sådan en struktur i landskabet og samtidig ville jeg gerne have huset med, og tågen, for ligesom at lave en for, mellem og baggrund. Tågen har jeg så ødelagt i efterbehandlingen, men uanset hvad – så fungerer det sgu bare ikke rigtigt.

   Negativ kritik, positivt ment, er meget velset – så giv den endelig gas og hold dig ikke tilbage. I bund og grund, så rykker det jo en del mere end et klap på skulderen.

   Reflektionerne – hæ hæ, ja, jeg må vist hellere snart komme op i studiet inden abstinenserne tager overhånd ;-)

   • Godt at høre at du tog positivt i mod det ;-)

    Nogen gange så bliver man helt blind på sine egne billeder, og det gør at man slet ikke “ser” dem, man bliver næsten forelsket i sin egen idé, og det gør jo ikke billedet lækkert – Hmm tror jeg var ved at blive helt filosofisk lige der… Men det er tit fedt at få lidt feedback på ens billeder – positivet eller negativt – det er som du selv skriver ofte der man bliver bedre

Skriv et svar