Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Ægte reflektioner

Ægte reflektioner

18. november 2010 · by Jesper · Diverse, Studiefoto
Ægte reflektioner

For ikke så længe siden lavede Mads et indlæg på Fotomalia hvor han viste hvordan man forholdsvis nemt laver reflektioner i PhotoShop. Ganske fikst, og nydeligt ser det ud – meen jeg synes nu, at man skal lave dem direkte i optagelsen.

Til dette billede har jeg brugt en hvid opal plastplade (Axpet) som bund. Baggrunden er en HiLite, men kunne jo selvfølgelig også være en hvid oplyst papirbaggrund eller lignende. Til venstre har jeg en softbox i en 45/45 opstilling og til højre en gennemlysningsparaply, ligeledes i en 45/45 opstilling. Skyggerne er blevet lidt for tydelige, så lyset skal nok sænkes en smule for at komme bedre ind under løgene.

For at få reflektionen til at fade lidt ud, bruger jeg et Gradueringsforløb i Lightroom og lysner med Exposure indtil jeg synes det ser rigtigt ud.

Så langt – så godt. Denne opstilling har jeg efterhånden prøvet nogle gange og det tager ikke ret lang tid, at stille op og få skudt ind. Noget sværere er det hvis man gerne vil have sort bund og baggrund.

Til denne opstilling har jeg brugt en sort blank akrylplade som bund og en sort baggrund. Lyset er en softbox lige ovenover grøntsagerne og en flash fra hver side, på linie med elementerne. Sideflash er sat på 1/128 styrke og diffuseret med vidvinkelforsats mens softboxen skulle have forbløffende meget lys, så den kom vist op på lidt over 1/2 styrke.

Jeg synes den sorte giver nogle rigtig fede muligheder for at lege med lys og skygge, men det er meget sværere at sætte lyset korrekt så det kræver vist nogle timers øvelse inden jeg er fortrolig med processen. Efterbehandlingen er også langt mere tidskrævende da støv og snavs ses helt vildt tydeligt på den blanke sorte overflade.

Reflektionerne på begge metoder synes jeg er super lækre og de giver et godt pift til næsten ethvert produktfoto.

—-

4 Responses to “Ægte reflektioner”

 1. Hej Jesper,

  Jeg vil stadig altid anbefale, at skyde uden reflektionsplade og så lave hele molevitten i Photoshop. Hehe :) Ej det er gas.

  Det er rigtig flot arbejde og selvfølgelig skal rigtige reflektioner skydes som du viser her, det giver helt klart et mere rent og ægte look!

  Vh. Mads

 2. Ha ha det go stil Jesper..

  Fedt!

 3. Tak til jer begge.
  @Mads – he-he, ja det tror jeg på og jeg kunne jo egentlig godt tænke mig, at se hvordan du vil bære dig ad. Har du nogle løg? ;-)

 1. […] Jesper “King of refleksions” Vidbæk har flere gange vist os en lidt dyrere løsning på, hvordan man nemt kan lave rigtig flotte billeder kun ved brug af HiLite-baggrund, opalplader […]