Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Paraplyholdere

Paraplyholdere

10. oktober 2010 · by Jesper · Anmeldelser, Grej, Paraplyholdere, Studiefoto
Paraplyholdere

Når man ikke bor i umiddelbar nærhed af en velassorteret fotohandler, så handler man som oftest på nettet. Det er sådan set også fint nok når det drejer sig om større ting som kamerahuse og objektiver hvor informationsniveauet er ganske højt. Helt anderledes er det når det drejer sig om diverse dimser. Og dimser er noget man får masser af, når man fotograferer. Hvem har ikke prøvet at bestille en dims hjem blot for at konstatere, at det måske ikke lige var den helt rigtige dims til netop det indkøbte dimseformål?

Jeg vil derfor begynde, at lave lidt anmeldelser af forskelligt udstyr baseret på erfaringer gennem længere tids brug. Jeg har 3 forskellige slags paraplyholdere og de får æren af at deltage i premieren.
—————————————-

NoName fra FotoImport

Den første er denne NoName holder, som jeg har købt hos fotoimport.dk for et gavekort vundet på Fotomalia. Den er lavet af støbejern og forskellige metaller samt plastic. Montering på stativet foregår med en støbejernsfatning og strammes med en rund fingerskrue. Den er ikke til at stramme så meget at paraplyen ikke drejer i fatningen, så den er ikke velegnet til udendørs brug. Den passer på et standard stativ og der følger også en 1 / 4 – 3 / 8 adapter (aluminium) med så den burde kunne bruges på de fleste systemer.

Holderen kan vinkles i små hak og strammes med en stor solid vinkelskrue hvilket fungerer rigtig godt.

Selve paraplyen monteres i en plasticmuffe der kan tage et skaft op til 8 mm i tykkelse. Den strammes med en lille rund fingerskrue. Som det måske kan anes på billedet så kan den ikke holde skaftet helt fast så flashen skyder ret højt i paraplyen.

Skoen til flashen er også af plastic. Det er en løs enhed der skrues på et gevind og strammes med en aluminiums kontraring. Ikke den fedeste løsning da det ikke er til at få den til at sidde helt fast. Flashen – eller i dette tilfælde, en Cactus trigger – strammes med en lille rund fingerskrue og det fungerer efter hensigten.

Købt hos: FotoImport.dk
Pris: Kr. 199,-
—————————————-

LumoPro LP633 fra CameraTools

Den næste holder er en LumoPro LP633. Den er fra den hollandske netshop Cameratools og er ligeledes lavet af støbejern, diverse metaller samt plast. Fatningen til stativet er også her i støbejern og den strammes ved en god vinkelskrue som kan holde den fast. Den passer på et standard stativ og der følger også en 1 / 4 – 3 / 8 adapter (messing) med denne holder.

Vinklingen er fjederpåvirket og foregår i tydeligt markerede hak og strammes af en god solid fingerskrue.

Den øverste del af vinklen er på denne holder også af støbejern. Der er lavet et spor i hullet til skaftet så der er godt hold på den og den skyder lige midt i paraplyen.

Flashskoen er fast og lavet af metal. Flashen strammes med en lille fingerskrue og den sidder fast og sikkert. Alle skruer i denne holder er i øvrigt lavet så de ikke kan skrues helt ud af deres gevind.

Købt hos CameraTools
Pris: 22€ / Kr. 164,-
—————————————-

Walimex fra Photogadget

Den sidste i samlingen er en Walimex holder. Den er faktisk ikke rigtig værd at skrive om. Den er af plastic. Fatningen til stativet er skrøbeligt og knækker nemt. Vinklingen foregår uden problemer og er nok det eneste der fungerer. Paraplyskaftet spændes med en lille rund fingerskrue men den hænger noget og flashen skyder ret højt i paraplyen. Flashskoen er bare en lang slidse og der er intet hold på den enhed du sætter deri så man skal have gang i elastikker eller lignende og det er sgu ret bøvlet.

Købt hos: Photogadget
Pris: Kr. 135,-
—————————————-

Konklusion

Ja, det var så 3 dimser til det samme formål, men i 3 meget forskellige kvaliteter. Walimex’en er ikke 20 kroner værd, men den koster 135,- hvilket er en gang tyveri for så ringe et produkt. Noname holderen er sådan set OK, men det er også testens dyreste og hvis den kostede omkring kr. 75,- ville jeg måske overveje at købe den igen, men skal jeg bruge flere paraplyholdere bliver det helt klart LumoPro LP633.

7 Responses to “Paraplyholdere”

 1. Jamen, jamen… Det er jo herligt Jesper :0)
  Din viden suger jeg til mig. Har ikke en dyt forstand på dette område og kæmper i øjeblikket med at vælge lidt udstyr på http://www.warehouseexpress.com (det er jo en jungle uden lige). Har godt nok en paraplytingest fra Lastolite, men kunne da godt bruge en softbox eller to og sikkert også lidt andet dimseri og stativværk.
  Så jeg glæder mig til du når ned i anmelderbunken… :0))

  • Hej Fif.
   Yep – det er netop en jungle og jeg har desværre heller ikke så meget erfaring, men har dog erfaret at erfaring koster penge.
   Paraplyholderne er vist den eneste dims hvor jeg har flere forskellige fabrikater så det bliver noget sværere at skrive om de andre produkter. Jeg kan dog vist roligt sige, at alt det Walimex jeg har, det skal skiftes :-( Hrumpf! Dyr erfaring.

 2. Hej Jesper
  Jeg vil bare lige sige at det setup du viser med NoName fra Fotoimport virker meget bedere hvis du skruer flashskoen af og skruer Catus fast direkte på holderen ;-)

  /per

 3. Fedt at du deler dine erfaringer med os. Jeg har også en holder fra Walimex og kan kun være enig med dig i, at det er noget bras. Walimex laver mange udemærkede produkter, men dette er ikke et af dem.

  • Tak Mads-Peter.
   Jeg har Walimex stativer, softbox, paraply og batterigreb. Jeg synes nu det hele læner sig mere op af bras end af udmærket ;-)

 4. Hej igen,

  Jeg har en række stativer, en baggrund og et par paraplyer fra Walimex. Og selvom det ikke er top-kvalitet, så synes jeg det ville være synd at kalde det noget bras. Paraplyerne har jeg haft stor glæde af, og de har været væsentligt billigere end de mere kendte mærker. Kan man få bedre kvalitet: absolut. Kan man klare sig med billige mærker som Walimex: absolut.

  Jeg har den tilgang, at det er ok at købe noget billigt bras for at finde ud af, om den type tilbehør er noget man vil bruge. Hvis man slider det op, er det en rigtig god undskyldning for at købe noget ordentlig kvalitet.

  Godt eksempel med en af mine paraplyer. Jeg var i en fotoforretning og se på en paraply til små 500,-. Jeg valgte istedet at købe en stor paraply hos photogadget.dk til 150,-. Den har jeg haft sindssygt meget glæde af og den har holdt gennem mange shoots indtil videre. På samme måde købte jeg en reflektorskærm (sådan en metalramme, med lærred så man kan sætte den på stativ). Den har været lidt klodset at arbejde med og jeg kan godt komme til at savle lidt over en California Sunbounce. Men det værende sagt, så kan jeg komme rigtig langt med Walimex-reflektorskærmen, og den har kostet mindre end 500,-. Nu er den snart ved at være slidt, og så kan det godt være jeg opgraderer til noget større. Men nu ved jeg hvad mine behov er.

Skriv et svar