Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/functions.php on line 14 Mere Creative Playhouse Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/header.php on line 13

Mere Creative Playhouse

Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/single.php on line 19 Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/single.php on line 19 Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/single.php on line 19 7 Comments
29. oktober 2010 · Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/single.php on line 24 by Jesper · Fototur, Modelfoto
Mere Creative Playhouse

Så har jeg fået redigeret lidt flere billeder fra sidste week-ends Creative Playhouse. Jeg har kæmpet ret meget med at få noget brugbart ud af fægtescenen. Setup’et gik ud på, at få nogle hårde og markante skygger. Kamera er placeret ca. 5 meter fra modellerne og med en flash zoomet til 105 mm omkring 1,5 meter på hver side af kameraet. En 3. flash bouncer skråt op i loftet for, at give en jævn oplysning af scenen. Jeg synes ikke det fungerer helt vildt godt. Skyggerne er fede, men lyset på modellerne er ikke det bedste. Enten blev det for hårdt eller også for svagt og i nedenstående billede, begge dele på samme tid. Jeg kan imidlertid ikke rigtig lure, hvordan man får lavet et flot jævnt lys på modellerne, uden at ødelægge de hårde skygger?

De følgende billeder er jeg til gengæld supertilfreds med.

—-

Se lige videoen Christian har lavet.

—-

Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/comments.php on line 17 Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/comments.php on line 17 Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/comments.php on line 17 7 Responses Warning: Use of undefined constant themejam - assumed 'themejam' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-content/themes/cleanslate/comments.php on line 17 to “Mere Creative Playhouse”

 1. Hej Jesper,

  En meget lang forklaring ganske kort; Lysets intensitet aftager med kvadratet på afstanden, således også skyggerne…

  Dvs. hvis du har lang afstand fra din model til den baggrund hvor skyggerne skal ses på – vil skyggerne være svagere end hvis baggrunden var tættere på. Det vil altid være en afbalancering af hvor hårdt du ønsker modellen belyst og hvor kraftig en skygge du vil opnå som et resultat af det første. Det bedste resultat ville du i det pågældende setup få, hvis du havde en meget kraftig flash evt. med en bicelle placeret 8m væk fra modellen – men med baggrunden kun 2 meter eller kortere fra modellen. Så vil forholdet med afstanden mellem flash, model og baggrund give et optimalt resultat.

  Men du kan ikke gøre det med de “bette” flash du anvendte her – der skal kraftigere skyts til :)

 2. Lige et PS:
  Der må ikke være noget “strølys” der kan bløde skyggerne op, som når du bouncher for at lyse scenen op. I hvertfald ikke hvis du ønsker max. sort i skyggerne…

 3. Hej Jesper,

  Lysmester er måske så meget sagt – og Elinchrome et gammelkendt og meget brugt værktøj faktisk, men det var i “gamle dage” for 20 års siden. Den 1 meter ekstra (3 m – i stedet for 2m) vil gøre skyggerne ca.1/3 bl. lysere, så kan du selv regne resten ud :)

  Jeg har faktisk et lille problem med min “lightbox” på WP, som jeg tror du kunne hjælpe med, hvis du kan overtales :)
  Har du en mail som jeg kan skrive til?

  mvh. kim

 4. Faldt lige ind på din dejlige blog. Skønt sted med god humor og dejlige billeder.
  Billedet ovenfor af Stine (Stina?) med den farverige bokeh baggrund er fantastisk. Hun står knivskarpt, lyset er perfekt, og så er det en flot positur og komposition. Nåe ja – og smuk model :)
  Fægtescenen er lidt svær – og lys i al almindelighed er svært – for mig i hvert fald. Jeg kikker med fremover :)

Skriv et svar