Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 LumoPro LP160

LumoPro LP160

20. oktober 2010 · by Jesper · Anmeldelser, Flash, Grej, Studiefoto
LumoPro LP160

I forlængelse af min anmeldelse af paraplyholdere er det jo meget naturligt at anmelde noget af det de skal bruges til – nemlig at holde en flash. Af dem har jeg også 3 forskellige, men jeg synes det bliver lidt for omfattende at anmelde dem sammen, så jeg vil nøjes med den sidst anskaffede.
——————————–

LumoPro LP160 fra CameraTools

Pakken indeholder 1 stk. flash, 1 stk. spinkel fod, 1stk. vidvinkeladapter og 1 stk. Minijack til PC Sync stik. Der er intet etui så det må man selv ud at finde.

De væsentligste specifikationer er følgende: Ledetallet skulle være ekvivalent til Nikon SB-900 og Canon 580 EX II, hovedet kan drejes 270 grader og tiltes 90 grader bagover og 7 grader frem. Den bruger standard AA batterier og ladetiden er mellem 4 og 7 sekunder efter en fuld udladning. Vægten er 362 gram og der er 2 års garanti. Flashen er fuldt manuel, dvs. ingen former for TTL understøttelse overhovedet.

Betjeningen er super simpel. Øverst er der en knap til Zoom og en til Power. For begge gælder det, at man kun kan rykke den ene vej, så skal man f.eks. gå fra 1/4 til 1/2 power, skal man trykke 6 gange på powerknappen. Det er dejligt simpelt og det kræver ikke den store assistentuddannelse, at hjælpe med det. Så er der yderligere 3 knapper. En on/off, en test og en tretrins slavevælger. Slavefunktionen er en optisk slave, hvilket vil sige, at flashen reagerer på glimt fra andre flashes. På funktion S reagerer den på alt og på funktion Si ignorerer den preflash, AF hjælpelys og andre mindre udsving.

Til sidst skal det lige nævnes, at der er en lille rød lampe på begge sider af flashen, der lyser når den er opladt og klar til skud og, at der er tilslutning via både PC Sync og minijack på siden af flashen.
—————————–

Virker skidtet så?

Ja det synes jeg. I forhold til mine Canon flashes virker den noget billig i byggekvaliteten og jeg ville også gerne have et belyst display, men der er jo en grund til, at den kun koster en trediedel af en Canon 580 EX II. Hvis jeg skal starte med, at nævne det jeg synes er skod, så er det den noget latterlige vidvinkelforsats. Sådan noget bør være indbygget. Dernæst er jeg ikke så tryg ved, at batteridækslet ikke er hængslet. Det skydes bare ind i en rille og det giver jo mulighed for at tabe det, når man skifter batterier.

Ladetiden efter et skud på fuld styrke er ca. 6 sekunder med Eneloop batterer. Normalt kommer jeg ikke over 1/2 styrke og da er ladetiden omkring 3 sekunder hvilket ikke er generende lang tid.

Med en Canon ST-E2 infrarød trigger og en Canon 580EX II som slave kan jeg køre high-speed sync, hvilket vil sige lukketider helt op til 1/8000 sekund. Jeg havde egentlig en forventning om, at LumePro’en også kunne bruges i dette setup, men det kan den desværre ikke og jeg kan ikke helt lure hvorfor?

Det der gør denne flash værd at købe er dens optiske slave. Jeg har ikke prøvet den udendørs, men indendørs fungerer den bare. Hver gang. Uanset hvilket triggersystem folk bruger, kan man altid lige sætte LumoPro’en ind i setup’et. Den virker desuden med Cactus V4 triggere og sikkert også med alle andre gængse radiotriggere og faktisk også med infrarød signal fra f.eks. Canon ST-E2. Denne store fleksibilitet sammenholdt med den meget enkle betjening giver nogle meget store plusser i min bog.

Købt hos CameraTools
Pris: € 139.- / Kr. ca. 1040,-

2 Responses to “LumoPro LP160”

 1. Tak for din indsigtsfulde anmeldelse, Jesper!

  Først nu går det op for mig, at flashen – som jo blev anbefalet af http://strobist.blogspot.com tilbage i 2006 – er fuldstændigt manuel. Det er jeg lidt ked af, så jeg prøver at finde alternativer. Tilsyneladende har Yongnuo i mellemtiden (2010) lavet en tilsvarende til den halve pris med deres YN-560 model (amazon.co.uk = £52.99 / 475 kr.). Ser rigtig fornuftig ud, hvis var en manuel blitz, jeg ville have.

  Tak også for tippet om Camera Tools i Holland. Dem havde jeg ikke lige tænkt på.

  Lige nu kigger jeg nærmere på:
  – Nikon SB-700 Speedlight (1.900 kr.)
  – Metz Mecablitz 50 AF-1C (1.600 kr.)
  – Nissin Speedlite Di622 MARK II (875 kr.)

  /Henrik

  • Mange tak Henrik.

   Ja, jeg har siden mødt flere med de der YN-560 som er meget tilfredse med dem, og til den pris er der vist ikke nogen grund til ikke at købe et par stykker.

   Nu er det jo over et år siden jeg skrev denne anmeldelse og jeg har nok i mellemtiden ændret lidt holdning til manuelle flash. Det er unægteligt lidt mere bøvlet at skulle indstille på hver enkelt enhed frem for, at gøre det på kameraet eller på trickerenheden.

   Min plan er nok på sigt at skifte de manuelle ud med nogle Canon EX 430II og styre dem med det indbyggede infrarød system eller med PW eller PixelKing trickers, så i dit tilfælde ville jeg klart gå efter SB-700 for at være 100% sikker på at kunne bruge CLS uden problemer.

   Held og lykke med indkøbet ;-)

Skriv et svar