Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Produktfotos

Produktfotos

21. august 2010 · by Jesper · Grej, Studiefoto
Produktfotos

Jeg er helt vild glad for min HiLite baggrund. Jeg troede egentlig, at den ville komme til at samle en del støv, men det bliver vist ikke tilfældet. I dag prøvede jeg at tage lidt produktfoto lignende billeder og havde til formålet taget en rest af en Axpet plade med hjem fra arbejde. Det er sådan en 1 mm hvid opal blank plade der minder om akryl og som giver nogle rigtig flotte spejlinger. En opal plade har den store fordel, at den kun giver én spejling, hvorimod en klar plade med hvidt underlag faktisk giver to spejlinger, med en afstand som pladens tykkelse.

Setup’et er simpelt. En 540EZ på 1/4 styrke ind i siden på HiLiten og en 580EX II på knap 1/8 styrke i en softbox til højre for motivet og nogenlunde parallelt med pladen. Lidt ekstra lys fra venstre ville nok være at foretrække, så det prøver jeg næste gang.

Jeg prøvede endnu engang, at tage et godt kattebillede og det lykkedes faktisk nogenlunde. Min nye LumoPro LP160 er dog langt mere samarbejdsvillig.

5 Responses to “Produktfotos”

 1. Hej Jesper..

  Lækre billeder, og særdeles lækkert med spejlingen – Din hilite gør det sku lækkert, kunne være at det var et projekt for Kina Kasper…

  Hvis jeg må komme med lidt konstruktiv kritik, så tror jeg at jeg ville give katten lidt mere varme, billedet er efter min mening en lille smule koldt.. (Håber det er ok med lidt kritik)

  Ellers lækker blog du har ;-)

  • Hej Brian og mange tak.
   Både ris og ros modtages med taknemmelighed så hold dig endelig ikke tilbage :)
   Du har helt ret i, at katten er blevet meget kold i tonen og det var faktisk fordi, da jeg redigerede billedet, sad og overvejede lidt om Stockfotografering egentlig var noget for mig. Jeg synes, at hvis man redigerer til den kolde side bliver udtrykket ofte lidt klinisk og rent, hvilket jeg synes passer godt til mange slags stockfotos. Men ikke så godt til en kat ;-/
   Ikke for at lokke, men det kunne da være spændende at se, om kinamanden kan få en anvendelig HiLite ud af et jem&fix besøg. :-)

 2. Hej Jesper..

  Jeg har hermed afsendt en bestilling, men kender jeg Kasper ret går der nok 6 måneder før han får snøvlet sig sammen..

  Hvis jeg presser ham lidt er vi måske nede på 3 – Vi får se..;-)

 3. Hov hov da!

  Der går helt sikkert mere end et halvt år når jeg skal lave noget.

Skriv et svar