Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Bryllup

Bryllup

20. januar 2010 · by Jesper · Diverse

top

Jeg har været til bryllup. Ikke som bryllupsfotograf, men som gæst med et kamera. Brudeparret havde ikke engageret en professionel fotograf, men i stedet for, bedt den fotonørdede del af gæsterne om, at medbringe kameraer.

Sådan noget har jeg ikke prøvet før så jeg gik igang med, at kigge bryllupsbilleder på de danske amatørfotografers hjemmesider som jeg kender. Generelt ret kedelige billeder og med alt for meget flash som hovedtræk. Dermed ikke ment, at det er forkert at bruge flash, men billeder af dansende gæster i et helt oplyst lokale virker altså ikke troværdigt. På den anden side set, så flytter folk sig jo hele tiden og lange lukketider er derfor rimelig udelukket. Det kunne være fedt med en lysassistent, men så begynder det at gribe om sig :)

Så alt i alt mødte jeg op både uden erfaring og idéer. Og desværre også uden min “tupperware” diffuser. Det lysstærkeste objektiv jeg har er mit Canon 85 mm f/1.8. Det brugte jeg hele dagen.

kirken

Det har en smuk bokeh og en tilpas tele, så man ikke skal stikke det helt op i ansigtet på folk. Og et ordentlig hul der kan suge noget lys.

vielsen

brudeparret

Heldigvis var brudeparret meget tålmodige. Vi var 4 fotografer og vi fik lov til at få deres fulde opmærksomhed inde i kirken efter vielsen i hele 45 sekunder :) Der skal vist en ret garvet pressefotograf til for, at kunne få noget ud af så kort et tidsrum. Jeg fik taget 4 billeder hvoraf ovenstående er det bedste. Dermed ikke sagt at det er godt!

gommen

Så gik det lidt bedre til middagen og den efterfølgende fest. Den store blænde er rigtig god til at skille folk ud fra mængden og man kan samtidig skrue ned for flashudladningen. Men jeg synes godt nok det var svært. Jeg prøvede med både høj og lav ISO, langsom og hurtig lukketid, manuel og e-ttl styret flash, synkronisering med 2. lukkegardin, direkte flash, bounce i væg og loft og alt sammen uden at finde de vise sten. Det hjalp heller ikke med hverken øl, rødvin, drinks, baileys eller cognac.

lytte

musikken

Jeg blev da en erfaring rigere og fik et emne mere på min ønskeseddel. Blænde 1.4 tak.

3 Responses to “Bryllup”

  1. Ej hvor kan jeg følge dig i dine beskrivelser, har selv været turen igennem, hæ, ingen tid til opstilling og ro til at nappe noget tilnærmelsesvis fornuftigt (det er lidt lig’som at skyde ind i en flok duer og håbe på der er bare een der falder ned). Havde godt nok en 1.4 fast 30mm, det virkede betydelig bedre, den kom bare på forsent.

  2. Som efterhånden erfaren amatør bryllupsfotograf kender jeg dit problem. Men for det første, 1,8 eller 1,4 gør ikke en kæmpe forskel. Den gør nogen, men det er ikke alt.. Derudover, brug din ISO. Det er tit det eneste du har. Fx, jeg ved mit objektiv først er rigtigt skarpt fra 2.8 = minimum blænde. Det er 20 mm, dvs min lukkehastighed SKAL være 20+20 dvs 1/40. Så er der kun ISO tilbage..

    • Hej Andreas. Tak for dit input.
      Et Canon 40D leverer ikke noget specielt smukt resultat over ISO 400, men du har ret i, at man nok ikke børe være så ISO forskrækket. Specielt ikke hvis billederne bare skal bruges i mindre formater.

Skriv et svar