Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 NaturFotografer i Danmark

NaturFotografer i Danmark

25. september 2009 · by Jesper · Kultur

Top

Pressemeddelelse fra Danmarks Fotomuseum:

Danmarks Fotomuseum har arrangeret en fotoudstilling med nogle af de bedste naturfotografer i Danmark.

StreamerEn række entusiastiske naturfotografer har organiseret sig i en landsdækkende forening – NaturFotografer i Danmark. Naturfotografernes fælles omdrejningspunkt er deres kærlighed til den natur, som vi er omgivet af, og det at kunne få mulighed for at skildre den gennem deres kameraer.

De omkring 180 medlemmer af foreningen fotograferer et bredt spektrum af motiver i naturen. Det er ikke alene fugle, dyr og landskaber der fotograferes, men også insekter, planter og hvad man ellers finder i naturen.

At fotografere i naturen er en stor udfordring for fotografen. Naturfotografien er måske den genre indenfor fotografiet, der kræver mest af fotografen. Det er en forudsætning med en basisviden om flora og fauna. Dyder som tålmodighed og stædighed er også påkrævet, såfremt naturfotografen vil opnå et billede ud over det sædvanlige. Sidst men ikke mindst er et dybdegående kendskab til det anvendte fotografiske udstyr en nødvendighed for at opnå det perfekte pletskud.

Naturfotografer har forskellige billedsyn og motivvalg. Der er mange, der skildrer naturen i dokumentariske fotografier. Andre tager mere kunstneriske billeder med fokus på billedvinkel og komposition. Men fælles for naturfotograferne er at de nyder naturen og de oplevelser de får med hjem – og kan oplevelsen samtidigt gemmes i kameraet har fotografen opnået det ultimative.

Naturfotografen stiller sig selv som opgave, at den virkelighed, som han eller hun oplever, skal oversættes til et fotografi. Fotografen er som regel alene med sit motiv, sin viden, erfaring og sin intuitive fornemmelse for, hvad der gør sig bedst på billedet. De bedste naturfotografier opstår, når disse ting sættes rigtigt sammen og ”oversættelsen” giver et seværdigt resultat.

Foreningen afholder hvert år en fotokonkurrence, hvor der kåres en vinder indenfor flere kategorier. Det er de sidste 3 års vinderbilleder, der kan ses på fotomuseet, og der venter publikum en storartet oplevelse med billeder, der bringer beskueren tæt på naturen.

Fotoudstillingen har titlen NaturFotografer i Danmark og kan opleves på Danmarks Fotomuseum i perioden 3. oktober 2009 til og med 24. januar 2010.

Yderligere oplysninger:
Kontakt venligst museumsleder Bjarne Meldgård, tlf. 97 22 53 22, www.fotomuseum.dk eller www.nfd.dk

Skriv et svar