Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Canon EF 85mm f/1.8 USM

Canon EF 85mm f/1.8 USM

30. september 2009 · by Jesper · Grej

85mm

Jeg har shoppet igen. Jeg er kommet til at købe et Canon EF 85mm f/1.8 USM. Købt brugt med modlysblænde og B+W UV filter. Pris: ca. 125 poser økologisk havregryn. Finvalsede.

Jeg er ofte stødt på lovprisninger af netop dette objektiv. Super skarpt, flot bokeh, god kontrast og farvemætning og alt sammen til en meget rimelig pris. Jeg købte det nok mest pga. dets evne til at sløre baggrunden og det gør det også rigtig flot. Men det lider voldsomt af kromatisk aberration op til f/2.2. Først troede jeg faktisk der var noget galt med objektivet, men efter at have søgt på nettet har jeg fundet ud af, at sådan er det bare. Det er heldigvis nogenlunde let at fjerne, men det havde jo været rarere hvis det ikke var der.

Jeg har kun fået taget ganske få billeder med objektivet, alle under dårlige lysforhold og med stor blændeåbning. Men selv hvor det yder dårligst kommer der nu ganske gode billeder ud af det alligevel.

1. og 3. generation. (1/80 sek. f/2.0 ISO 250)

1. og 3. generation. (1/80 sek. f/2.0 ISO 250)

.

Emballage

Emballage (1/200 sek. f/3.2 ISO 250)

.

4 Responses to “Canon EF 85mm f/1.8 USM”

 1. Hej Jesper

  Holy ja!
  Det tegner da dejligt skarpt. Det er næsten som om pigen er på vej ud af billedet MOD beskueren.
  Tillykke med det glas ;-)

  Hilsen
  Theo

 2. Tak, Theo.
  Jeg tror også det går hen og bliver et favoritglas med tiden.
  Jeg tør dårlig tænke på hvor skarpt det er ved f/11.

 3. ….hov glemte at spørge om de 125 finvalsede var fra LIDL eller IRMA ? :-)

Skriv et svar