Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Flash week-end

Flash week-end

26. maj 2009 · by Jesper · Fototur

flash_top

Så er Fotozites forårstræf slut. Det har været sjovt og hyggeligt og jeg er kommet hjem med en masse billeder og mange erfaringer rigere. Det er ikke sikkert, at jeg nogensinde kommer videre med modelfotografering, men jeg har lært af både de ting vi gjorde, og ved gennemsyn af billederne, også af de ting vi ikke gjorde.

Der tages profilbillede af Finn

Der tages profilbillede af Finn

Her bliver der efter aftensmaden leget med at tage et profilbillede af Finn. Det illustrerer meget godt den arbejdsfordeling vi nok burde havde lavet. Lisbeth fotograferer, Finn K er lysmand (og model), Ankerstjerne og Claude er reflektorholdere, hér med henholdsvis trøje – og stoletricket. :) Havde vi organiseret os i sådanne teams og lavet rotation i fordelingen, havde vi nok både lært lidt flere processer samt fået lidt bedre billeder.

Indlæg om brug af flash

Indlæg om brug af flash

Dagen startede med, at Peter Ankerstjerne holdt et indlæg hvor han delte ud af sine egne erfaringer om kamera og flashindstillinger, TTL, reflektionsmetoder, off-camera og on-camera flash, triggermetoder og meget andet.

Kursister

2 af kursisterne, Fif og Ingvard.

Der blev lyttet interesseret, stillet spørgsmål og givet svar samt pillet ved menuer og diverse triggere. I mellemtiden ankom de 2 modeller og jeg skal da lige love for, at der blev fyret noget lys af i de følgende timer. Jeg har kun min usle bærbare PC for tiden, så det bliver noget med, at redigere billederne efter fyraften på arbejdet. Jeg har dog lige lavet et enkelt på laptoppen for, at vise hvordan de 2 modeller ser ud.

Pernille og Stina

Pernille og Stina

De var faktisk fantastisk dygtige og havde rigtig godt blik for, at sprede deres opmærksomhed blandt alle fotograferne og spotte hvem der var klar og hvem der ikke var. For en modelfotograferingsnovice som mig, var det rigtig rart, at det overhovedet ikke var nødvendigt at instruere modellerne, så man kunne ”nøjes” med at koncentrere sig om indstillinger, lys, vinkler og den slags.

Dagen gik lynende hurtigt og da jeg var ved, at føle mig fortrolig med situationen var det sent på eftermiddagen og modellerne skulle afsted. Men det var sjovt at prøve og jeg håber jeg vil huske de erfaringer jeg har fået og bygge videre på dem en anden gang.

Resten af eftermiddagen, aftenen og noget af natten gik med at slappe af, snakke, grille, spise og drikke osv. og for mit vedkommende også, at gå og lege lidt med håndflash med påmonteret snoot.

Henrik (janningjuul) fyrer op i grillen

Henrik (janningjuul) fyrer op i grillen

Der hygges og fortælles røverhistorier

Der hygges og fortælles røverhistorier

Det var en god week-end, der var alle bropengene og kilometerne på landevejen værd og så er det rigtig rart at få sat ansigter på, og møde personlighederne bag, de billeder man har kigget så meget på.

Farvel Tørslev - ses vi næste år?

Farvel Tørslev - ses vi næste år?

4 Responses to “Flash week-end”

 1. Hej Jesper og velkommen hjem fra Djævleøen :-)

  Ja det må have været interessant at være sammen med så mange gode fotografer. Jeg tror det giver meget at være sammen face to face. Nettet er en god måde at kommunikere på, men det opvejer ikke god gammeldags kom-sammen-i-kød-og-blod!

  Det er osse sjovt for mig at se dine billeder af de fotografer, hvis billedr jeg selv er meget optaget af og har studeret igen og igen.

  By the way – og noget helt andet: Du har en 40D´ er så vidt jeg husker. Sådan en har jeg også til låns.
  Hvilke indstillinger (menuen) bruger du som standard??
  Jeg er interesseret fordi jeg gerne vil se om jeg har misset en vigtig indstilling.

  Hilsen
  Theo

 2. Hej Theo. Ja, ude er godt, men hjemme er nu bedst og cyberspace er fint, men virkeligheden er nu bedre :)

  Mht. indstillinger på 40D så er der jo rundt regnet en milliard.
  Men for at nævne nogle, så kører jeg RAW, Standard billedstil og AdobeRGB farverum. Jeg har aldrig prøvet nogle af autoprogrammerne. Bruger altid Av, M eller Tv, i nævnte rækkefølge.

  Fyr bare løs hvis du har flere spørgsmål. Er du ikke tilfreds min dens output?
  Jeg kan i øvrigt anbefale videoerne inde på canoneos.dk
  De giver svar på mange ting.

 3. Hej Jesper

  Ja jeg ved der er en milliard indstillinger og derfor ville jeg også bare høre om du gjorde anderledes end det jeg har indstillet “min” til. Men det du nævner er som jeg også gør.
  Nej jeg er ikke utilfreds. På ingen måde. Jeg tror jeg skal vænne mig til DSLR er meget mere præcis end min gamle digitale FZ-30.
  det jeg kæmepr mest med er dybdeskarphed og kontraster i lyset. Det er som om den digitale var mere “forgiving” over for den slags. – Det er i hvert fald min fornemmelse.

  Det jeg kæmper med nu er hvad jeg skal kigge efter af objektiv(er) Pt sidder der “bare” en 30mm på den jeg har lånt og det føles ret begrænsende i arbejdet med kameraet.
  Jeg er derfor på udkig efter “noget zoom noget”. Har kigget på en Sigma 18-200 OS. Men nogle siger den ikke er helt skarp. Canons ditto er det heller ikke ifølge reviews på “dpreview.com”
  Og sådan er det vist hele tiden. Pros and cons på alt.
  Hvad foreslår du jeg kigger efter/køber??
  Jeg er fattig og forestiller mig at forsøge at finde noget brugt. Men hvis du har gode ideer så må du endelig sige til :-)

  Hilsen
  Theo

 4. Pros and cons. Yep – sådan er det hele tiden.
  Kvalitet kontra fleksibilitet. Pris kontra kvalitet. osv. osv.

  Objektivkøb – uh ja – det er svært. Havde man bare penge nok, var det ingen sag, men de er jo oppe i en prisklasse hvor de færreste bare langer ned fra hylderne.

  Jeg kan godt se at det er fristende med en 18-200 mm, men jeg tror ikke du vil være tilfreds med det i længden. De objektiver jeg har, er Sigma 17-70 (sidder fast på Mariannes 400D) og Canon 10-22 mm, 17-40 mm, 50 mm og 70-300 mm og det er helt klart området mellem 10 og 50 mm der er mest brugt.

  Jeg startede med et Sigma 17-70 mm. Det er et OK objektiv til en billig penge. Det er ret skarpt fra f/5.6, rimelig vidvinkel og tele nok de til fleste formål. Desuden har det mindste fokusafstand på 20 cm (målt fra sensoren) der gør det i stand til at tage nogle fine nærbilleder af f.eks. blomster. Ulempen er at blænden ikke er fast. Den er f/2.8 ved 17 mm og f/4.5 ved 70 mm. Kontrasten er OK men farverne er en smule dæmpede.

  I dag ville jeg nok have købt et Tamron 17-50 mm i stedet. Det skulle være lidt skarpere, god kontrast og farver og med fast f/2.8. Så skulle jeg starte forfra i dag ville min indkøbsliste se sådan ud:

  Tamron SP AF 17-50 mm f/2.8 (Kr. 3000,-)
  Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM (Kr. 3700,-)

  Jeg vil selvfølgelig hellere have et 16-35 mm, et 24-70 mm og et 70-200 mm, men sådan er livet jo – det er valg og fravalg, Pros and Cons …

  Måske ville jeg egentlig hellere have en Flash i stedet for den 70-300 mm …
  Ak – det er svært. Held og lykke :)

Skriv et svar