Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Hvor er de henne, motiverne?

Hvor er de henne, motiverne?

23. marts 2009 · by Jesper · Diverse

visker

De fleste fritidsfotografer kender det nok. Vejret og tiden er endelig til, at man kan komme ud med kameraet. Og hvor er alle motiverne så? Gone! De var der ellers i går, men da havde man jo ikke kameraet med. Nogle dage er 1 af 100 billeder gode, andre dage er måske 15 af 100 billeder værd at vise frem. (Det er vist min highscore). Og så er der selvfølgelig også de gange hvor intet fungerer – men dem taler vi ikke om.

Mon ikke forskellen grunder i, hvor fucuseret man er. Om man har fået tømt hovedet og er koncentreret om det man laver. Om man egentlig er ude for, at fotografere eller bare ude for, at gå en tur med kameraet. Det betyder jo heldigvis ikke noget. Til forskel fra pro-fotografen skal en hobbyfotograf  jo ikke yde hver gang. Vi skal bare nyde. :)

I fredags på fiskerihavnen havde jeg, synes jeg selv, en af de gode dage hvorimod i går, da jeg gik en tur til den nærtliggende skov, var en af de dårlige. Alligevel – og det var det der fik mig til at tænke på det – fik jeg et godt billede med hjem. Et dæksel, 30 m oppe ad vejen, som jeg har gået forbi 100 gange. Hvorfor så jeg først det i går?

dot dæksel

dot dæksel

3 Responses to “Hvor er de henne, motiverne?”

 1. Som talt ud af min mund, Jesper :-)
  Men det har du jo forstået og hørt om fra min mund(blog).
  Det er ofte når man SKAL præstere at det går galt. I hvert fald for mig.

  M.h.t. proff versus amatør, kan man jo også forsvare sig med at den professionelle fotograf netop har det som job og skal derfor hver dag “tømme hovedet”, mens vi andre har et helt andet job, der måske ikke har en dyt med fotografi at gøre og derfor er fokuseret i den retning.
  Selvom mit job handler meget om billeder og medier, handler det bare ikke om fotos og det gør at man ikke helel iden har fotografi i hovedet, som den professionelle har.

 2. ….HOV!

  Jeg fik slet ikke kommenteret dækslet :-)
  Flot mønster og dejlige skygger. Måske lidt for lyst efter min smag…….eller er det min skærm??

  • Hej Theo.
   Du er nok inde på noget af det rigtige …

   Mht. dækslet så har jeg lige kigget på det i Explorer, og der ser det noget blegt ud.
   Det er fordi billedet er i AdobeRGB som Explorer ikke understøtter. Se evt. her: http://www.vuudhouse.dk/2009/02/farveprofiler/

   Det ser nu også ud som om WordPress konverterer billederne, for i indlæggene er de fleste billeder lidt blege, men klikkes de op i størrelse er de OK – ihvertfald i Firefox med farvestyring aktiveret.

   Måske jeg skal gå tilbage til sRGB igen … Hrumpf!

Skriv et svar