Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Herning

Herning

16. februar 2009 · by Jesper · Fototur

herning_banner

Som skrevet i forrige indlæg var vi en tur i Herning i lørdags. Målet var Herning kunstmuseum. Vi har gennem tiderne kørt forbi mange gange men aldrig været inde og kigge. Jeg har det ofte sådan med museer, at jeg fascineres mere af selve bygningen end af dens indhold af kunst. Det var også tilfældet denne gang. Ikke fordi udstillingen var dårlig – tværtimod – men den var bare så lille. Bygningen hvor museet holder til, er den tidligere skjortefabrik Angli. Det er en meget spændende bygning tegnet af C.F. Møllers Tegnestue efter idé af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen. Den er formet som et lille ”a”. Mod min forventning har museet dog kun en mindre del af bygningen.

Arkitektonisk er området ret unikt. Angligården og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tegnet af C.F. Møllers Tegnestue, Skulpturparken og Den geometriske have af C. Th. Sørensen, et prøvehus til en eksport- og designskole tegnet af Jørn Utzon og  Handels- og Ingeniørhøjskolen tegnet af Henning Larsens Tegnestue. Det er også i dette lille område Ingvar Cronhammars Elia ligger, der i øvrigt er nordeuropas største skulptur.

Nu ved jeg lidt om hvad der er deroppe, så næste gang vil jeg planlægge i forvejen hvad, og hvordan, jeg vil fotografere. Her kommer lidt af det jeg fik ud af denne tur.

Skulpturparken er enorm

Skulpturparken er enorm

↑ Himlen er i øvrigt et eksempel på, at pol-filter på vidvinkel kan give nogle utilsigtede effekter.

Betonskulpturer foran Angli bygningen

Betonskulpturer foran Angli bygningen

Prismet

Prismet

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Prismet

Prismet

.

Links til museerne. Entre billetten gælder i øvrigt til dem begge.

Herning Kunstmuseum

Carl-Henning Pedersens og
Else Alfelts Museum

.

.

.

.

.

.

Skriv et svar