Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /customers/f/f/9/vuudhouse.dk/httpd.www/wp-includes/plugin.php on line 571 Batterigreb

Batterigreb

23. december 2008 · by Jesper · Grej

Selv om 40D er betydelig større end 400D synes jeg alligevel det gavner komforten med et batterigreb.

Jeg bestilte derfor et uoriginalt greb hos enjoyyourcamera.com af mærket KT. Et originalt Canongreb koster i DK omkring 1500,- kr. hvilket jeg ikke rigtig kan få mig selv til at betale for en smule plastic.

Et KT koster omkring 500,- kr. og jeg må jo desværre konstatere at det er det ikke værd. Nu har jeg godt nok næsten kun natfotograferet mens jeg har haft det, og det med live view, der jo nok sluger en del strøm. Med 2 fuldt opladede batterier i magasinet er der strøm til halvanden times fotografering.

Med en pris omkring de 500,- kr. kan man jo købe 3 uoriginale greb for hvert originalt så jeg bestilte et Jenis greb fra hvStar.com der også har timer og andre funktioner jeg endnu ikke har sat mig ind i. Umiddelbart virker det som om det holder strøm meget længere end KT grebet, men ikke nær så lang tid som på mit 400D der også er monteret med Jenis greb. Dét greb har så til gengæld problemer med, at drejehjulet nogle gange ikke fungerer.

Jeg håber vejret i juleferien arter sig, så jeg får mulighed for at teste yderligere, men jeg tror nok jeg har lært, at når 40D engang skal udskiftes så bliver med med originalt batterigreb med det samme.

UPDATE 21. januar.
Jeg har nu haft grebet i et godt stykke tid og det virker til, at det holder kapaciteten som det skal. Jeg har ikke opladet siden juleferien, men har dog heller ikke fotograferet særlig meget. MEN – der er problemer med udløserknappen. Den er ikke vild med, at trykke halvt ned for autofokus og derefter helt ned for at tage billedet. Den vil helst, at det gøres af to omgange – halvt ned for autofokus, løfte og så helt ned for at tage billedet. Det gør det jo umuligt at rekomponere sit billede så nu tror jeg nok, at jeg er på udkig efter et brugt Canon greb.

Skriv et svar